Машинна смяна на антифриз

Смяната на антифриза на един автомобил може да гарантира, не само неговото по-добро функциониране, но и да предпази автомобилистите от неприятни пътни инциденти. Какво трябва да са знае за антифриза? Течността трябва да се проверява и подменя, поне веднъж в годината. Това гарантира безпроблемно шофиране и намалява риска от дефекти свързани с лошо охлаждане на мотора. Повечето автомобилисти подценяват значението на „знаците“, които им предоставят техните превозни средства. Един от тях е свързан с наличието на „синята/червената течност“ в машините.
При честа експлоатация на колата е необходимо да се помисли за редовна смяна на антифриза. Неговите характеристики траят приблизително две години, след което той губи своите характеристики. Не само това, но продължителната употреба на стар антифриз би довела и до появата на корозия в машинните елементи на превозното средство и запушване на вътрешното радиаторче за парно. По същия начин стои проблемът и с по-трайния антифриз, който е наречен Long Life (дълъг живот). За разлика от обикновената „синя течност“, по-трайният може да бъде използван ефективно до 4 години, след което е наложително той да бъде подменен.
Но какво всъщност представлява охлаждащата течност за автомобили? Антифризът охлажда двигателя, когато той функционира в превозните средства. Освен това, синята течност гарантира устойчивостта на машината от нежелано замръзване на двигателя през студените зимни месеци.
Антифризът съдейства за смазването на отделните части в машините, като ги предпазва от появата на корозия и течове. Синята охлаждаща течност се оказва особено ефективна, когато трябва да се смажат елементите на водната помпа. По този начин се гарантира нейното по-добро функциониране, което от своя страна се отразява благоприятно върху цялостната работа на автомобила.
Именно заради тези неща е необходимо да се помисли за редовна смяна на антифриза. И това не трябва да е направено непрофесионално, а да се потърси помощта на специалисти. В нашия сервиз разполагаме с автоматизирана техника за промивка на охладителната система и смяна на антифриз.
Всеки клиент е важен за нас, защото изрядните автомобили са символ на сигурност и увереност.

Всеки клиент е важен за нас, защото изрядните автомобили са символ на сигурност и увереност.

УслугаЦенаОписание
Автоматична смяна на антифриз (машинно) + профилактика на системата без химикал* 69лв. (без значение от автомобила)
Автоматична смяна на антифриз (машинно) + промивка на системата със химикал * 99лв. (без значение от автомобила)
*Не включва разглобяване на отделни части от автомобила, които не са свързани с охладителната система ( чистачки кори под чистачки и части от газови уредби, алармени инсталации, усилващи разпънки над мотор и други части пречещи да се закачи машината ).

ДРУГИ НАШИ УСЛУГИ:

СМЯНА НА
МАСЛА И ФИЛТРИ

ВОДОРОДНО
ПОЧИСТВАНЕ

ПОЛИРАНЕ НА
ФАРОВЕ

ЗАРЕЖДАНЕ НА
АВТОКЛИМАТИЦИ

ПРОМИВКА РАДИАТОР ЗА
ПАРНО